Vooruit

Samen met Sp.a de overstap naar een nieuwe naam en een nieuwe technologie
Waar we mee hielpen
  • Project Management
  • Webdesign
  • Development

Kleine aardbeving in het politieke landschap, want de grootste linkse partij van Vlaanderen verandert van naam: Sp.a (Socialistische Partij Anders) wordt Vooruit. De rode kleur blijft uiteraard behouden, maar de hele huisstijl werd onder de loep genomen, inclusief een nieuwe online aanwezigheid.

Met NationBuilder koos Vooruit voor een alles-in-één software-as-a-service-platform om zowel huidige als potentiële leden aan te spreken. Via enquêtes en petities krijgt Vooruit inzicht in waar hun volgers wakker van liggen en heeft elke afdeling een eigen plek om de achterban te informeren over lokale ontwikkelingen.

Onze eerste aanraking met NationBuilder, we kunnen oprecht zeggen dat we ontzettend trots zijn op dit resultaat.

Petitie

Segmentatie met behulp van enquêtes en petities

Ieder lid van de partij kreeg de mogelijkheid om een ​​account aan te maken op de website.

Door hun mening te geven in enquêtes of petities te ondertekenen, wordt een profiel bijgehouden van de belangen van de leden. De partij kan vervolgens op basis van die tags verschillende e-maillijsten opzetten en specifieke berichten naar hen sturen.

Lokale site Leuven

Lokale minisites

Elke lokale tak van de partij heeft een eigen landingspagina met een overzicht van het team en een nieuwsoverzicht met nieuws uit de regio. Ook hier kunnen leden zich abonneren op de lokale nieuwsbrief, die eveneens rechtstreeks vanuit NationBuilder wordt verzonden. Ook de persoonlijke website van voorzitter Conner Rousseau kan vanuit dezelfde back-end moeiteloos worden aangepast.

Donaties via een op maat ontwikkelde Stripe-integratie

Aangezien NationBuilder vooral gericht is op de Amerikaanse markt en dus alleen Visa ondersteunt voor donatiebetalingen, moesten we hier een alternatief bieden. Onze custom Stripe integratie zorgde ervoor dat ook Maestro en Bancontact ondersteund wordt. Een absolute aanrader voor de Belgische markt, wat ook bij NationBuilder niet onopgemerkt bleef.

Partnership op lange termijn

Onze samenwerking stopte niet bij de oplevering van de website in 2021. Ook in aanloop naar de verkiezingen in 2024 werken we actief aan deze website.